GUIDE: Arbeidsbukser

Hva er de beste arbeidsbuksene?

Gode arbeidsbukser beskytter brukeren gjennom arbeidsdagen, men de beste arbeidsbuksene gjør så mye mer enn det – de er komfortable, pålitelige, og utstyrt med alle nødvendige lommer og funksjoner for å utføre jobben. Med tanke på hvor mange timer du bruker i arbeidsbuksene hver dag, er det verdt å bruke tid på å undersøke ulike stiler og modeller før du kjøper. De beste arbeidsbuksene er som verktøyene i verktøykassen din: de varer i årevis og hjelper deg med å prestere på jobben.

Slik velger du arbeidsbukser

Arbeidsbukser skal sikre at du kan gjøre jobben din trygt og effektivt. På enkelte arbeidsplasser kan arbeidsbukser være en del av bedriftsuniformen, noe som gir alle ansatte et enhetlig utseende og styrker lagånden. Noen arbeidsbukser er sertifisert for bruk i spesielle værforhold eller farlige miljøer, som for eksempel høy synlighet og flammehemmende bukser. Når du velger arbeidsbukser, bør du vurdere både hvordan og i hvilket miljø de skal brukes, samt dine personlige preferanser.

Funksjoner

Arbeidsbukser er ofte utstyrt med spesielle lommer og andre funksjoner for å møte behovene til ulike yrker, som snekkere, montører, elektrikere, sveisere eller malere. Hvis du ofte arbeider på knærne og trenger verktøyene lett tilgjengelig, bør du se etter bukser med knelommer for knebeskyttere og enten løsthengende spikerlommer eller kompatibilitet med verktøybelte. Andre funksjoner kan inkludere reflekstape og fluorescerende stoff for økt synlighet hvis du jobber utendørs i dårlige værforhold eller nær veier. Sertifiseringer kan også indikere hvilke funksjoner arbeidsbuksene har, for eksempel beskyttelse mot regn, kulde, varme, flammer, kjemikaliesøl og elektrisk utladning.

Passform

Tidene da alle arbeidsbukser så like ut er forbi. I dag kan du uttrykke din personlige stil på jobb. Klassiske stiler med normal passform er fortsatt populære, men det finnes også moderne, tettsittende design med stretchmaterialer. Hvis maksimal komfort og bevegelsesfrihet er viktig for deg, kan bukser med full stretch eller stretchpaneler være et godt valg. En god passform gjør arbeidsdagen mer komfortabel og øker sannsynligheten for at buksene varer til de er utslitt.

Materiale

Arbeidsbukser er laget av mer slitesterke materialer enn vanlige bukser, siden de må tåle daglig slitasje og hyppig vask. Hvis holdbarhet er viktigst for deg, velg bukser laget av bomull, polyester eller en blanding av de to, kalt polycotton, og se etter forsterkninger i CORDURA® eller lignende materialer i utsatte områder. Moderne arbeidsbukser kan også inneholde elastan eller nylon for økt komfort. For et mindre miljøavtrykk blir det stadig vanligere å bruke resirkulerte materialer, som polyester laget av PET-flasker.

Du kan kjøpe arbeidsbukser HER