3-lags prinsippet

En smart og effektiv måte å holde seg varm og tørr på

Våre høyteknologiske funksjonsplagg er utviklet for å beskytte deg mot kraftig vær, iskald vind og snø. Til tross for tungt manuelt arbeid, skal klærne effektivt transportere bort overflødig fuktighet samtidig som de gir deg fri bevegelse. Å kle seg etter 3-lags prinsippet er en smart og effektiv måte å holde seg tørr og varm gjennom hele arbeidsdagen.

Lag-på-lag: Slik kler du deg for arbeid i ulike værforhold

For å holde seg komfortabel og beskyttet i varierende arbeidsforhold, er det viktig å kle seg etter lag-på-lag-prinsippet. Dette systemet består av tre lag som hver har sin funksjon: undertøy, mellomlag og ytterlag.

Lag 1: Undertøy

Nærmest kroppen bør du bruke undertøy som effektivt transporterer fuktighet bort fra huden. Syntetiske materialer, som polyester, har utmerkede fukttransporterende egenskaper, mens ull gir god varmeisolasjon. Valget mellom syntetisk eller ullundertøy avhenger av arbeidsforholdene dine. Bruk gjerne vår undertøysguide for å finne det rette undertøyet for deg.

Lag 2: Mellomlag

Mellomlaget fungerer som en isolator samtidig som det tillater overflødig fuktighet fra undertøyet å passere gjennom. Velg tykkelsen på mellomlaget basert på værforholdene og hvor mye beskyttelse du trenger. Et godt mellomlag hjelper deg å holde på varmen uten at du blir klam.

Lag 3: Ytterlag

Ytterplagg beskytter mot ytre elementer som regn, vind og snø, samtidig som de slipper ut fordampende fuktighet. Valget mellom skallplagg eller fôrede plagg bør baseres på værforholdene og arbeidsoppgavene du skal utføre. Skallplagg er ideelle for beskyttelse mot vind og regn uten å være for varme, mens fôrede plagg gir ekstra isolasjon for kaldere forhold.

Ullundertøy får du kjøpt HER